Galerie Helder

2015 - Drawing Festival

In ‘Drawing Festival’ komen drie tekenaars bij elkaar:

Stephan van den Burg - Paul Nassenstein - Sigrid van Woudenberg

 

Het lijkt alsof de werken niets met elkaar van doen hebben, maar is dat zo? In eerste instantie vertonen ze een verscheidenheid in de belevingswereld. Door het materiaalgebruik creëert ieder zijn eigen identiteit. Het maakt ons nieuwsgierig naar wat hun bezielt om hun universum op deze manier te openbaren en met ons te delen. Alle drie maken werken op papier. Hun liefde voor tekenen is groot, dat kun je zien en ervaren. De verhalen leveren fascinerende beelden op die alle veel plezier en intensiteit uitstralen.

 

De onderzoekende ambachtelijke manier van Stephan van den Burg, hoe hij met materiaal en techniek omgaat, getuigt van enorme vernieuwingsdrift.

 

Paul Nassenstein vertelt verhalen met zowel humor als melancholie. Klein of groot getekend, zijn taferelen hebben vaak een dramatische inhoud. Zijn concentratie is heel meditatief, de grote wereld gereduceerd tot de minimale essentie. De mens en zijn eigenaardigheden verschijnen hier zonder iemand te schaden en met subtiele verwijzingen naar iets groots of juist iets nietigs, in een ongemakkelijk theater van de wereld.

 

Sigrid van Woudenberg onderzoekt of er entiteiten zijn, die zij mogelijk ooit heeft gekend, maar aan het bestaan waarvan getwijfeld wordt. Dat zijn haar continue existentiële vragen tijdens het werkproces. Zij verliest zich in alle mogelijke tekenmaterialen om een beeld op te roepen, te vangen of om af te bakenen. Zij tekent het ene universum naast het andere, zonder dat haar de betekenis ervan duidelijk voor ogen staat.

 

Lees hierover ook chmkoome's blog van 18 sept.

Future exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309