Solo-expositie

Into Nature

De werken van Philippe van Gele stralen een waanzinnige energie uit. De schilderijen vertellen over zijn binnenwereld. Het is zijn fantasie over hoe een plaats in de wereld er uit kan zien, vervuld van sferen, energie├źn en associaties.
De verf helpt zijn handelingen in de richting waarnaar hij op zoek gaat, een avontuur in verf op doek. Laag over laag wordt de verf dik aangebracht met een systeem dat in het uiteindelijke proces de baas wordt. Behalve brede kwasten gebruikt hij veelvuldig een grote lat waarmee de verf onder druk verder wordt verspreid. Een fascinerend gevecht met kleur en structuur ontstaat.
De werken tonen abstract en lyrisch expressionistisch. Het kleurgebruik is visueel aantrekkelijk. Zijn schilderijen roepen tegelijkertijd een mysterieuze sfeer op. Van Gele transformeert in zijn doeken een verlangen naar het onbekende. De titels verraden de fysieke herkomst van zijn fantasie. Het is een spel van zijn reizende geest met het hier en nu, op zoek naar een betekenis waarin hij zich kan onderdompelen van geluk.