Groepsexpositie

Positioning

Is het niet zo dat onze ervaring een wisselwerking is tussen zenden en ontvangen? En dat de gevormde informatie voortkomt uit zowel bewuste als onbewuste keuzes? In deze complexiteit zijn kunstenaars continue bezig om zich individueel te manifesteren.

Zaida Oenema (1980) maakt reliëfs, met behulp van potlood en balpen, verf en hars maar ook met scalpel of soldeerbout op papier of hout. Haar inspiratie komt uit het gewone, tijdelijke en soms onzichtbare dat ons omringt. Zoals druppels water op een raam slaan en dan verdampen; of schaduwen bij een zomerse hemel die komen en gaan. Dat alles werkt door in de nauwgezette handelingen van haar vaak complexe procedé, heel fysiek, handmatig en ritmisch. In de flow van herhalende regelmaat vindt zij haar focus naar bezieling. En hoe perfect ook qua opzet, de menselijke hand zorgt altijd wel voor een natuurlijke cadans.

Stephan van den Burg (1974) is een onderzoekende tekenaar, met een grote interesse in de breedte van de tekenkunst en de conceptuele lading van het werk. Hij is een vernieuwer in de tekenwereld met een heel eigen benadering. Zijn bijna onnavolgbare werkproces en precieze tekenhand vallen op. Eigen foto’s, gevonden boekfragmenten, materiaalstudies en patronen zijn een mogelijk startpunt, waarna zijn tekening daarvan wordt verknipt, de stukken vervolgens gerangschikt en het resultaat opnieuw getekend. Steeds weet Van den Burg de toeschouwer te verrassen, vooral wie zich de tijd gunt om zijn tekeningen van dichtbij te bekijken.

Tasmanstraat 188, Den Haag, Nederland