Galerie Helder

News

Ton Kraayeveld boekbijdrage - tót 10 dec.

Ton Kraayeveld werkt aan de realisatie van een nieuw boekwerk met daarin zijn kunstwerken. Met een kleine bijdrage helpt u de totstandkoming hiervan. Tegenover elke gift staat een bijzondere tegenprestatie. Uw donatie komt specifiek ten goede aan de drukkosten van het boek.

Dit project is geselecteerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat de donaties verdubbelt van 23 t/m 27 november!

Lees verder op VoorDeKunst

 


Unseen Photo Fair - 16-19 Sept

Galerie Helder is present in stand #66 van de Unseen Photo Fair 2021 in Amsterdam. Westergasfabriek, 16-19 September.

Met fotowerken van Shigeo Arikawa, Hans Lemmen en Marcel Wesdorp.

 


De galerie van ... Frey - 28 mei

Lees hier het interview van Oscar van Gelderen (Gallery Viewer) met Frey Feriyanto

"In de rubriek ‘De galerie van…’ laten we een keur aan galeriehouders uit Nederland en België aan het woord: hoe (en wanneer) zijn ze hun galerie gestart, wat is er sindsdien allemaal veranderd in de kunstwereld, wat is hun profiel, wat verzamelen ze zelf, en wat is de impact van Corona op hun galerie?" (< Gallery Viewer)

 


Bezoek zonder reservering - 29 april

Bezoek aan de galerie kan weer zonder reservering. Toegang is echter nog beperkt tot vier personen tegelijk. Desgewenst informeert u tevoren naar de drukte of maakt via email of telefoon een reservering. 

 


Galerie weer open - 6 maart

Vanaf deze week mag de galerie weer bezoekers ontvangen. Als eerste expositie in 2021 toont Helder vanaf zaterdag 6 maart nieuw werk van Marcel Wesdorp. Twee personen tegelijk kunnen op afspraak zijn solo-expositie bezoeken. Met inachtneming van de gebruikelijke voorzorg is het ‘live’ bekijken van kunst in de galerie volstrekt veilig. Als alternatief is deze show ook online te zien op GalleryViewer. U kunt nog steeds werk van uw keuze afhalen bij de galerie. Desgewenst brengen wij het werk ook bij u thuis. Bel ons of stuur een bericht voor een tijdslot. 

 


Unleashed & beyond - verlengd

De lopende expositie is verlengd tot half februari. In alle essentiële behoeften wordt voorzien: ‘Unleashed and beyond’ is ook virtueel te beleven. Bekijk de expositie online met alle werken op Gallery Viewer. Maak eventueel een keuze en het werk komt naar je toe of maak alvast een afspraak! En op het blog Villa La Repubblica schreef kunsthistoricus Bertus Pieters zijn bespiegelingen over de huidige expositie. Zolang de lockdown duurt is de galerie alleen virtueel open en op afspraak.

 


Opening nieuwe expositie - 5 dec.

De expositie 'Unleashed and beyond' met Hans Lemmen en Roger Ballen gaat van start op zaterdag 5 december. Kijk voor een impressie van hun werk naar de korte video 'Unleashed'. De galerie blijft normaal geopend, max. 6 bezoekers tegelijk, anders graag even wachten. Of reserveer je bezoek met een tijd-slot via email of telefoon.

 


Private viewing - 14 nov.

Zaterdag 14 november is er gelegenheid tot een ontmoeting met kunstenaar Stephan van den Burg. Stephan ontvangt je deze middag in de galerie en neemt je mee in de expositie 'Positioning' langs zijn werken.

Let op: tijd-slot reservering verplicht.

 


Meet-up afgelast - 7 nov

De recente maatregelen van het kabinet om het covid-19 virus in te dammen noodzaken ons om de voorgenomen ‘Meet the artist’ van zaterdag 7 nov. af te gelasten. 

Dergelijke evenementen zijn momenteel verboden. Er is in de galerie slechts de mogelijkheid om twee bezoekers tegelijk toe te laten. Het blijft van belang alle door het RIVM opgestelde maatregelen na te leven (afstand, mondkapje, maximumaantal mensen, evt. tijdslot enz.). De galerie blijft normaal geopend do t/m za 12-17 uur, en op afspraak. Voorlopig geldt dus: max. 2 bezoekers, anders even wachten.

Indien u een tijdslot reservering wenst, neem dan SVP contact met ons op.

 


BIG ART #5 met Zaida Oenema en Demiak

Ook dit jaar wordt de BIG ART expositie gehouden met tientallen kunstwerken van extra groot formaat. Deze 5e editie vindt evenals vorig jaar plaats in vier monumentale loodsen op Het Hembrugterrein in Amsterdam. O.a. Zaida Oenema en Demiak presenteren er imposante werken. Van 1 t/m 4 oktober open voor publiek 11-19 uur. Meer info en tickets. 

NB  de organisatie neemt serieuze Covid-19 maatregelen: online boeken bij een maximum aantal bezoekers voorkomt dat het te druk wordt.  

 


Vanaf vrijdag 12 juni weer OPEN

Als kunstliefhebber, vriend, medemens blijf je verbonden door bezoek met zekere regelmaat. Dat hebben we sterk gemist! Voorlopig nog geen officiële galerie-openingen met veel publiek, wel nieuwe exposities met alle gelegenheid om de kunst weer fysiek op te snuiven. Met extra zorg voor hygiëne en enige sociale distantie. Indien nodig, dan graag even wachten.

Kom naar de galerie, van harte welkom!

 


Unlocked/Reconnected:  i juni t/m 1 sept

De tentoonstelling Unlocked/Reconnected is een initiatief dat zo’n tweehonderd ‘huizen voor de kunst’ door heel Nederland met elkaar verbindt: musea, presentatieinstellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bedrijfscollecties. Vertrekpunt voor Unlocked/Reconnected is het idee van solidariteit, de wil om gezamenlijk te reflecteren op wat ‘(t)huis’ is.

Unlocked/Reconnected komt voort uit een gevoel dat het open stellen van het huis na de lockdown ons noodzaakt om te heroverwegen hoe ‘(t)huis’ er uit zou kunnen zien. Unlocked/Reconnected onderstreept het belang van kunst en cultuur in deze tijd van de wereldwijde crisis.

Kijk de website: Unlocked/Reconnected

 


Online expo op GalleryViewer - 2 mei 2020

Op GalleryViewer is de online expositie 'If It Isn't So ... ' te zien met schilderwerken van Philippe van Gele (BE) en Henri Wagner (FR). I.v.m. de lockdown kan de expositie voorlopig alleen virtueel te zien zijn. 

 


Galerie gesloten, online GalleryViewer blijft open - 18 maart

De maatregelen ter bestrijding van het corona virus zijn flink aangescherpt. De 'sociale beperking' noodzaakt ook ons om de fysieke bereikbaarheid van de galerie voorlopig op te schorten.

De aangekondigde finissage van de expositie 'Remembrance' met artist talk van a.s. zaterdag gaat dan ook niet door. De expositie 'Seruan Alam' van Maryanto wordt naar een later tijdstip verplaatst.

Tot nader bericht zijn de kunstwerken alleen online te zien. Graag verwijzen wij daarvoor naar GalleryViewer.

 


Finissage Heart of Emptiness: 1 feb 15-17u

Tot besluit van de solo-expositie van Marcel Wesdorp kan men nog een laatste middag terecht, en eventueel met de kunstenaar in gesprek gaan. 

 


Artist talk Marcel Wesdorp: zondag 19 jan.15-17u

Filosoof en Germanist Dr. Eric Bolle MA gaat in gesprek met Marcel Wesdorp temidden van zijn overzichtstentoonstelling 2005-2019 'Heart of Emptiness'.

RSVP GRAAG TEVOREN AANMELDEN

 


Artist talk Ton Kraayeveld: zondag 8 dec 15-17u

Kom dwalen tussen de werken van Ton Kraayeveld in de tentoonstelling 'LABYRINTH' en verneem meer over zijn kunstenaarschap tijdens het gesprek 'Ton sur Ton'. 

 


Drawing Festival Artists Talk: 9 nov 15-17u

Beeldende kunst gaat altijd over kijken. Het is daarbij interessant om te weten hoe kunstenaars zelf kijken. Waarom maken ze werk zoals ze dat maken? Waar komt die inspiratie en energie vandaan? Een flink aantal kunstenaars van de lopende expositie 'Drawing Festival' zal aanwezig zijn en hun zal worden gevraagd om iets prijs te geven van hun belevingswereld door te reflecteren op specifieke eigen werken of die van hun collega's.

 


BIG ART #4 Hembrugterrein 12-15 sept

Helder toont king-size schilderij van Bas Wiegmink 'In Return'. Hembrug in Zaandam was ooit een militair industrieel complex dat zich nu ontwikkelt als culturele hotspot. Er zijn meer dan 70 oversized kunstwerken van hedendaagse kunstenaars en designers te zien. Een mix van monumentale schilderijen en tekeningen, sculpturen, foto's en installaties van gevestigde en aanstormende talenten. Zie verder op www.Bigart.nu.

 


Through The Looking Glass: performance door Modelo62

Driemaal 's avonds en een enkele middag, op 6, 7, 8 en 9 juni te zien in Den Haag, o.a. bij Helder: Through the Looking Glass, een live installatie met performance art, video en muziek, gecomponeerd door Petra Strahovnik voor Ensemble Modelo62. Zie hier voor meer info. 

 


Art Amsterdam KunstRAI: 17 t/m 22 april

Op de aanstaande 35e editie van de KunstRAI in Amsterdam presenteert Helder schilderijen van Elka Oudenampsen en Bas Wiegmink en werken op papier van Zaida Oenema. Daarnaast is een SOLO stand ingericht met tekenwerken van Sigrid van Woudenberg. Je bent van harte welkom in onze stand nr. 55. Contact de galerie voor je gratis toegangskaart.

 


'Drawing Online' met Zaida Oenema: live op Gallery Viewer

Voor de eerste Online-Only groepstentoonstelling op Gallery Viewer hebben 24 deelnemende galeries een selectie gemaakt van werk op papier. Bekijk sfeerimpressies van de kunstenaar in zijn atelier, achtergrond en een korte beschrijving van de werken. Alle werken zijn op aanvraag te bezichtigen in de galerie. Helder presenteert op Gallery Viewer een SOLO van Zaida Oenema.

 


'Meet & Greet': zat. 30 mrt 15-17u

Kom naar de lopende expositie 'Continuous Diversity' voor een gevarieerd programma: gesprek met de kunstenaars, filmvertoning van Gerco de Ruijter, Ron van der Ende draait zijn muziekkeuze. RSVP via info@galeriehelder.nl

 


Otto Egberts

R.I.P. Otto Egberts

(11 augustus 1949 – 03 maart 2019)

 

Wij leerden Otto beter kennen tijdens nota bene de uitvaart van verongelukte galerie collega’s, enkele jaren geleden. Door zijn lef en welbespraakte, bloemrijke taal, zijn gevoelige woorden, ontstond er direct een klik tussen ons. Al snel besloten wij om samen een expositie ter ere van de juist overledenen te gaan maken. Dat werd een jaar later een prachtig eerbetoon.

Sindsdien hebben we met Otto meer bijzondere tentoonstellingen gemaakt. En zo’n 10 dagen geleden besloten wij nog tot een volgende expositie met zijn werk, waarvoor hij al materiaal in gedachten had. Nee, ondanks alle vertwijfeling gaf hij nooit op om iets te creëren voor deze aardkloot. 

 

Ook teksten bleken een welkome, dankbare toevoeging aan zijn beeldende werk, niet in 't minst omdat hijzelf alle dagen met het woord bezig was. Zijn kunstwerk draagt soms beladen, ironische titels (Wund, Sisyphus, Residu, Frontlinie, Aller et retour… ), en die moeten bijdragen aan de boodschap van zijn kunstenaarschap, zijn bestaan. Vaak was het hem zwaar te moede nog iets over zijn werk te vertellen, het is er immers gewoon. Toch won de ambivalentie het altijd weer en leidde dan wel eens tot heftige tegenspraak en emotie van derden.

 

Met zijn kunstenaarschap, ja met zijn leven lijkt Otto vaak op gespannen voet te hebben gestaan. Niet om het te bestrijden, maar om het te doorgronden. Wie zijn aforismen en blog las kon daarvan meegenieten. Zo’n 5 jaar geleden schreef Otto voor een van de exposities bij Helder zijn tekst 'Tot ergens aan voorbij'.

“Geconfronteerd met een onwillige omgeving kan ik als maker van een kunstwerk of bijvoorbeeld als schepper van woorden ofwel de inspanningen anders proberen in te richten of al scheppend wachten op betere tijden en intussen proberen te overleven. Zijn echter deze beide opties onmogelijk dan resteert de terugtrekking. Deze optie brengt mij terug naar de tijd voor mijn geboorte.” 

 

Alsof er nog dagelijks een verwoede strijd gevoerd werd om het bestaan, dat naar zijn indruk toch steeds “tot mislukken gedoemd” was. Ik refereer hierbij aan een van zijn meest boeiende titels “het tot mislukken gedoemde verlangen te verdwijnen", voor enkele van zijn wonderlijk etherisch geschilderde doeken waarop de eindigheid geen vat schijnt te krijgen... En nu lijkt zijn plotseling verdwijnen op de magie van een levenskunstenaar die uit de carrousel van het bestaan wordt geslingerd, louter door de kracht van zijn inspanningen.

 

We gaan hem missen. De nieuwe tentoonstelling met daarin zijn werk zal helaas een veel te vroeg eerbetoon zijn aan de man die wij een bijzonder warm hart toedragen. Ik had nog graag met hem over het dagelijkse slijk der aarde willen uitweiden, hem weer een terloopse glimlach willen ontlokken, als de posities dan toch even in balans zouden zijn...

Maar we zullen het moeten doen met de herinneringen. En gelukkig ook met de schitterende bezielde werken die hij de wereld toch maar geschonken heeft.

Moge hij rusten in vrede.

(Frey & Frank) galerie Helder

 

“Het onbestemde, dat vond Otto Egberts goed van kunst. Hij was een eigenzinnige maker van voorstellingen die zich niet snel blootgeven. Zijn werk is analytisch en surrealistisch."

(Sandra Smets, NRC 8 maart 2019)

 


'Anachronisms Artists Talk': zat 2 feb 15u

De kunstenaars wisselen van gedachten over hun huidige expositie. Een mooie gelegenheid om die (nogmaals) te zien en de kunstenaars te ontmoeten. Van harte welkom!

 


Opening 'Anachronisms': zat 12 jan 16u

Deze expositie is samengesteld door kunstenaar Ton Kraayeveld en geopend door Lucette ter Borg, kunstcritica, schrijver en curator. Lees hier het openingswoord van Lucette.

 


Finissage met tea & sweets: zat 15 dec 15-17u

Bertus Pieters (kunsthistoricus, publicist en bekend van villalarepubblica.wordpress.com) gaat in gesprek met kunstenaar Elka Oudenampsen.

 


Laatste zondag v/d maand: galerie open 13-17 u

Zondagmiddag 25 november is Galerie Helder 's middags geopend. Kom naar de nieuwe solo-expositie van Elka Oudenampsen.

 


Helder participeert in nieuw online platform

Gallery Viewer   klik op naam voor meer informatie

 


Films Henri Plaat zaterdag 03 november 14-16 u

Van harte welkom voor een 'High Tea' met filmvertoning in de lopende expositie "Theo & Henri, A Friendly Journey" in aanwezigheid van beide kunstenaars. Mark Paul Meyer (senior curator Eye Filmmuseum) introduceert enkele korte films van Henri Plaat uit de Eye collectie.

 


Laatste zondag v/d maand: galerie open 13-17 u

Zondagmiddag 28 oktober is Galerie Helder 's middags geopend.

 


BIG ART #3 in de BijlmerBajes 10-14 oktober

Te zien o.a. Inez Smit, Hans Lemmen en Bart Schalekamp: 'Measuring movement'. Zie verder op www.Bigart.nu.

 


Laatste zondag v/d maand: galerie open 13-17 u

Op zondagmiddag 30 september is het weer 'De Haagse Zondag'. Iedere laatste zondag van de maand is een aantal Haagse galeries extra open. Ook deze keer is Galerie Helder 's middags geopend.

 


Art Walk With Me - zondag 16 september

De volgende Art Walk start op zondag 16 september om 11.00 uur bij Galerie Helder. We lopen dan o.l.v. Manuela Klerkx -coach, management en PR voor kunstenaars en kunstgerelateerde events- verder naar Hoorn en Reniers, Galerie Ramakers, TLön Projects en twelve twelve. Om 16:00 sluiten we af met een fantastische tentoonstelling en gezellige borrel bij Dürst Britt & Mayhew. Halverwege de dag wordt een overheerlijke lunch geserveerd. Meer info en reservering via www.artwalkwithme.nl.

 


Art Walk With Me - zondag 10 juni

Zondag 10 juni is er weer een Art Walk, deze keer langs zeven Haagse galeries. De Walk start bij Helder om 11.00u.

Onder leiding van Margitte Verwoerdt -kunsthistorica, internationaal kunstadviseur en curator- gaan we langs bij Galerie Maurits van de Laar, Nouvelles Images, Galerie Ramakers, Livingstone Gallery, Galerie Helder, Parts Project en twelve twelve gallery. Voor deelname is reserveren noodzakelijk. Dat kan door via deze link ticket(s) aan te schaffen of door een e-mail te sturen naar artwalkwithme@gmail.com.

 


'Mesmerizing' Van Woudenberg - DHC 17 mei

Dagblad Den Haag Centraal reviewt de solo expositie 'Mesmerizing' van Sigrid van Woudenberg.

 


Laatste zondag v/d maand: galerie open 13-17 u

Op zondagmiddag 29 april vindt de eerste 'De Haagse Zondag' plaats. Iedere laatste zondag van de maand is een aantal Haagse galeries open. Deze keer doen mee: Galerie Helder, Hoorn & Reniers, Galerie Maurits van de Laar, Livingstone Gallery, Nouvelles Images, Parts Project, Galerie Ramakers en Twelve Twelve Gallery.

 


Artist Talk zaterdag 17 feb. 15-17u

In de finissage van 'Coordinated Coordinates' gaan de kunstenaars van de expositie o.l.v. Margriet Kemper in gesprek over wat kunst vermag of moet in de wereld, over wat de werken in de tentoonstelling daaraan bijdragen en over hun hoogstpersoonlijke plaatsbepaling daarin. Zij vragen om bezinning in de vorm van contemplatie en beschouwing, ieder vanuit de dialoog die zij aangaan met zichzelf, de geschiedenis en de maakbare tijd waarin zij leven.

 


Sigrid van Woudenberg in 'De Aard der Dingen'

Vanaf najaar 2017 organiseert Rijkmuseum Twenthe een grote groepstentoonstelling met werk van negen hedendaagse tekenaars. De tentoonstelling bevat werk van Emmy Bergsma, Aline Eras, Hanneke Francken, Anouk Griffioen, Roos Holleman, Kinke Kooi, Arno Kramer, Hans de Wit en Sigrid van Woudenberg.

Zie meer via de link: Rijksmuseum Twenthe: 5 november 2017 - 25 maart 2018

 


BIG ART in De Zonnewijser vanaf 12 oktober

Ook in 2017 wordt de bijzondere BIG ART georganiseerd, een expositie van meer dan 50 oversized kunstwerken. O.a. grote tekeningen van Sigrid van Woudenberg. De locatie is het historische pand De Zonnewijser in het centrum van Amsterdam.  

For 4 days the historical building De Zonnewijser right in the centre of Amsterdam will be filled with XL artworks by contemporary artists and designers. A unique mix of acclaimed names and upcoming talents, monumental paintings, drawings, large sculptures, big photos and huge installations. Amongst them drawings by Sigrid van Woudenberg. On show, and for sale!

 


SeeAllThis

Galerie Helder is ook zichtbaar op het in 2016 gelanceerde kunstplatform SeeAllThis - For The Love Of Art. Vier keer per jaar verschijnt het magazine en een uitgebreide website is continue beschikbaar "over kunst en alles wat aan kunst raakt". Met medewerking van talloze vooraanstaande Nederlandse musea en galeries.

 


Sigrid van Woudenberg in Diepenheim - 18 maart

Werk van Sigrid van Woudenberg is binnenkort ook te zien in Kunstvereniging Diepenheim. De groepstentoonstelling Botanica start op 18 maart.

 


Blogs over 'Spring of Drawings' - feb-mrt 2017

Voor mooie beeld- en tekstverslagen zie  chmkoome's blog  en de Villa Next Door

 


Stephan van den Burg genomineerd

Stephan van den Burg is genomineerd voor de Familiekamer Kunstprijs 2017  samen met Sebastiaan Schlicher, Rik Smits en Rens Krikhaar. Deze kunstprijs wordt sinds 2013 periodiek door het gelijknamige advocatenkantoor uitgereikt aan een kunstenaar die er toe doet. De prijs wordt op vrijdag 24 maart 2017 feestelijk uitgereikt, adres: Steenschuur 14 in Leiden.

 


Romy Muijrers Stadstekenaar van Amsterdam

Vanaf maart 2017 is Romy Muijrers een jaar lang de nieuwe Stadstekenaar van Amsterdam. De kunstenaars die tot Stadstekenaar worden benoemd verbeelden het wel en wee van de Amsterdammers, zoals de Stadsdichter de beleving van de stad in woorden vat. Sinds 2014 heeft Amsterdam ieder jaar een stadstekenaar aangesteld, de vorige drie waren Hamid el Kanbouhi, Dieuwke Spaans en Arie Schippers.

 


Art Rotterdam - 9 t/m 12 feb 2017

Damian Kapojos en Guy Vording zijn enkele van de kunstenaars die door het Mondriaan Fonds jong talent gepresenteerd worden op Art Rotterdam in 'Prospects & Concepts'. Vrijdag 10 feb zijn er enkele dans performances bij het werk van Kapojos (zie P&C).

Damian Kapojos en Guy Vording

Tevens is op Art Rotterdam bij 'Editions & Multiples' werk in oplage te zien van Harry Markusse.

 


BIG ART in Capital C Amsterdam - vanaf 19 nov

Tien dagen lang, voorafgaand en tijdens Amsterdam Art Weekend, vindt voor de eerste keer BIG ART plaats: meer dan 50 oversized kunstwerken op een speciale locatie. Van 19 t/m 27 november is dat Capital C Amsterdam, de Diamantbeurs, Weesperplein 4. Galerie Helder presenteert er (5th floor) de monumentale film van Marcel Wesdorp 'Out of Nothing'.

 


DeBatMobiel bij 'Landscape and the City' - 30 sept

In het openingsweekend van 'Landscape and the City' staat van vrijdag tot zondagmiddag de DeBatMobiel voor de galerie, een speciale plek om elkaar te ontmoeten en de dialoog aan te gaan over natuur en stad. Ook tijdens Hoogtij Festival #46 op vrijdagavond 30 september, wanneer de galerie open is van 19:00-23:00 uur.

 


Cross-over 'On Spam, Comment Spam #31'

'On Spam, Comment Spam #31' is een presentatie in woord en beeld van Niels Post. Deze cross-over expo duurt voort tijdens de solo expositie 'GeSchwitter’  van Sander Reijgers.

De opening van deze 'cross-over' wordt verricht door Sander Reijgers tijdens de vernissage op zaterdag 17 september om 16.00 u.

 


Recensie 'GeSchwitter' - DHC 15 september 2016

Bekijk de recensie van Margreet Hofland over Geschwitter, de solo expositie van Sander Reijgers in Den Haag Centraal: DHC 15 september.

 


Festival Designkwartier - vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 mei

Drie speciale dagen met kunst en design in het Zeeheldenkwartier van Den Haag.

Tijdens Designkwartier presenteren wij naast de huidige tentoonstelling ook producten van de bekende ontwerpers Alex de Witte en Rolf.fr.

Graag verwelkomen we je tijdens deze derde editie met vernieuwend Nederlands design.

Alle dagen open vanaf 11.00 uur. Lees meer op Festivaldesignkwartier.nl.

 


'Meet the artists' - zondagmiddag 8 en 22 mei

Ook binnen de expositie Different Corners (Fairy Tales) is er weer een kans om meer te weten te komen over het werk, de achtergronden en de verhalen van kunstenaars. Kom naar 'meet the artists' voor een informeel gesprek met drinks & snacks.

zondag 8 mei 15:00 - 17:00 uur met kunstenaars:

Damian Kapojos, Sander Wiersma, Sigrid van Woudenberg

zondag 22 mei 15:00 - 17:00 uur met kunstenaars:

Niels Janssen, Marit Dik, Paul Nassenstein

 


20 februari - eerste 'cross-over expo'

Helder presenteert een nieuw concept, het Cross-Over project, namelijk een tentoonstelling binnen de tentoonstelling. De onlangs gerealiseerde project space biedt ruimte aan kunstuitingen die een eigen relatie aangaan met het reeds geëxposeerde werk.

In deze eerste 'cross-over expo' bevindt het werk van Jakob de Jonge (1982) zich in het hart van de ruimte; dit biedt nieuwe openingen naar de reeds lopende tentoonstelling: 'From dust to dust, or digital', de duo expositie met Otto Egberts en Marcel Wesdorp.

 


februari-maart 2016 galerie programma's in DH

Zie het programma in de Witte Raaf.

 


Helder op locatie - t/m 28 februari 2016

Vier Haagse galeries tonen in WTC The Hague werk van jonge kunstenaars die in 2015 een relevante kunstprijs of nominatie ontvingen. Met onder andere nieuw werk van Harry Markusse in het World Trade Center in Den Haag.  Zie WTC The Hague

 


Artikel over Helder in DHC - 26 november 2015 

Een lekker stukje van Egbert van Faassen in Den Haag Centraal, 26 nov 2015, getiteld: 'Helder ook na vijf jaar nog een frisse galerie'!

 


Galerie Helder 5 jaar - 14 nov 2015

Op naar 5 jaar galerie Helder, lees hierover in de krant van Art The Hague 2015.

 


Artikel over Helder in Kunstkrant - sept/okt 2015

In het nieuwste nummer van de twee-maandelijkse KunstKrant kunt u een interview lezen van Wim van der Beek met de oprichter en eigenaar van de galerie, Frey Feriyanto. Klik voor het volledige artikel hier: Vrij van Dogma's.

 


'Drawing Festival' - sept 2015

Voor het blog van Kees Koomen op 18 sept klik hier.

Lees de recensie van Egbert van Faassen in Den Haag Centraal 24 sept: 'Tekeningen kijken in Helder'.

En bekijk het blog 25 sept van Bertus Pieters in The Villa Next Door: 'Drawing Festival at Helder gallery'.

Of lees het artikel van Bob van der Sterre 'Perfectionisme op kleine schaal' voor Jegens&Tevens op 29 sept.

 


Voordracht Indonesische verzamelaar - 5 juli 2015

Tijdens de Art Walk With Me van zondag 5 juli, die eindigt bij Helder om 16.00u, krijgt de ‘Hybrids’ finissage een verrassende buitenlandse gast! Op deze laatste middag van de expositie zal de bekende Indonesische kunstverzamelaar Dr. Oei Hong Djien op de hem bekende enthousiaste wijze een korte voordracht geven over zijn verzameldrift en internationale plannen.

 

Dr. Oei begon met verzamelen in de 70-er jaren. Zijn collectie van meer dan 2000 kunstwerken variëert van schilderijen, beelden, installaties tot nieuwe media kunst. Zijn “OHD museum” vertegenwoordigt in essentie de moderne en hedendaagse kunst van Indonesië. Regelmatig zijn er ook solo exposities van kunstenaars. Het OHD museum stuurt bij jonge generaties aan op waardering, plezier en behoud van Indonesische kunst. Zie Museum OHD.

 


'Hybrids' in chmkoome's blog - 17 juni 2015

"Frey Feriyanto heeft een aantal kunstenaars, die hij al langer volgt, uitgenodigd om meerdere werken te laten zien en dat resulteert in een interessante en diverse tentoonstelling..."

Lees hier het verslag van Kees Koomen

 


Special events tijdens 'Hybrids' - juni 2015

Zaterdag 6 juni 16.00 opent de expositie Hybrids.

Nader kennismaken met de Hybrids kunstenaars kan op:

Zondag 14 juni: Albert Zwaan, Damian Kapojos, Sarina Missot en Yoshi Koinuma.

Zondag 21 juni: Danielle Lemaire, Made Somadita, Shigeo Arikawa en Thomas Nondh Jansen; m.m.v. Marielle Kloosterman.

Zondag 28 juni: Efrat Zehavi, Natalia Ossef, Sam Samiee, L.C. von Sukmeister.

Telkens zondagmiddag 15.00-18.00 uur bij Helder. Van harte welkom!

 


'Art Walk With Me' - zondag 5 juli 2015

Art Walk With Me 2015

De Art Walk With Me van zondag 5 juli wordt begeleid door Manon Bovenkerk, beeldend kunstenaar. De rondleiding start om 11.00 uur bij LhGWR en eindigt met een borrel om 16.00 u bij galerie Helder.

Het kost € 35,- per persoon, inclusief koffie/thee bij aanvang, lunch halverwege en borrel na afloop.

Wil je meelopen? Aanmelden kan via reserveren@artwalkwithme.nl

 


Helder in stand #23 op KunstRAI - 27 t/m 31 mei 2015

Galerie Helder is te vinden in KunstRAI stand #23 aan het centrale terras. Print hier uw KunstRAI toegangskaart

 


'Meet the artists' - zaterdag 25 april 15 - 17u 2015

Tijdens deze informele middag met drinks & snacks zijn kunstenaars Bart Benschop  (fotografie) en Thom Vink (tekeningen en installaties) aanwezig in de galerie.

Van harte welkom op deze meet & greet van Time Zones. Lees en bekijk een beschouwing van deze expositie in het blog van Kees Koomen  op 11 april. Of geniet van het stukje in JegensenTevens van Bob van der Sterre op 4 mei.

 


'Being There' - 21 februari 2015

De confrontatie van het fotowerk van Van der Salm met de geconstrueerde realiteit van Wesdorp laat je zoeken naar de grenzen van je eigen ervaring. Waar eindigt de werkelijkheid en begint de verbeelding? Lees hier ook het openingswoord bij deze expositie. En lees hier de beschouwing in NRC culturele bijlage 5 maart door Bianca Stigter.

 


Alex de Vries over 'Transformations' - 10 januari 2015

Lees het prachtige openingswoord van Alex voor Transformations bij Mr. Motley.

 


Kunst kopen met renteloze lening - 1 januari 2015

Met ingang van het nieuwe jaar kunt u ook bij ons kunst kopen op afbetaling zonder rente. FotoDe  KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds maakt dit mogelijk bij enkele geselecteerde galeries. Meer informatie kunt u verkrijgen in de galerie of op de site van het Mondriaan Fonds: klik hier.

 


'Tomorrow Never Lies' - lees hier een verslag van Jegens & Tevens, 31 oktober


Art Walk With Me - zondag 9 november 2014

Rondleiding langs tentoonstellingen in de acht deelnemende Haagse galeries, met tekst en uitleg van de kunstenaars en galeriehouders. Inclusief koffie/thee, lunch en aansluitende borrel. Deze keer onder begeleiding van Jo-Anneke van der Molen, kunstprofessional woonachtig in New York. Aanmelding via www.artwalkwithme.nl

Guided tour along eight The Hague galleries where you'll be presented their current exhibitions. Some artists and the tour guide alike shall comment and explain. Inclusive of coffee/tea, lunch and drinks. This time guided by Jo-Anneke van der Molen, art-professional living in New York. Please inscribe through www.artwalkwithme.nl

 


Jochem Rotteveel bij Het Plafond 31 oktober 

Jochem Rotteveel maakt een installatie in Plafond, Rotterdam. Daar wacht hem - zoals alle kunstenaars die hem voorgingen - de uitdaging om nu eens niet aan de wand te werken, zodat je het uiteindelijke beeld vóór je ziet. Nee, bij Het Plafond gaat het om het plafond van de ruimte, of meer in het algemeen: de ruimte boven je hoofd - de kunstenaar werkt dus boven zijn hoofd, en wij als kijkers moeten straks ook omhoog kijken, het hoofd in de nek.

Voor meer informatie zie website van Het Plafond

 


Daar komen De Putters!  - opening zondag 19 oktober in de Keukenhof, Lisse

Verscheidene kunstenaars zijn uitgenodigd om een hommage te brengen aan ‘het Puttertje’ (1654), het meesterwerk van Carel Fabritius. Met als richtlijn het originele formaat maken de uitgenodigde kunstenaars nieuw werk. Tot nu toe hebben al ruim 30 professionele Nederlandse kunstenaars hun deelname bevestigd, van wie een zevental verbonden is aan galerie Helder. De werken worden met een zelfgekozen toelichting van de kunstenaars geleidelijk geopenbaard op www.dehommage.nl.

 


'Everything In Its Right Place' - 6 september 2014

Beluister over deze expositie het openingswoord van Mariette Dölle (artistiek directeur TENT Rotterdam). Zie verder enkele kunstblogs:

Blikvangen van 24 sept 2014 en 

chmkoome's blog van 20 sept 2014.

 


Juryleden 2014

Een onafhankelijke jury, bestaande uit galeriehouder Frey Feriyanto, kunstenaars Floris Kaayk en Jean van Wijk en docent/vormgever Adriaan Mellegers, bezocht dit keer de eindpresentatie van meer dan 170 Bachelor studenten.

De Stroom aanmoedigingsprijs 2014 Hannah Polak en Santeri Taurula

 


Midsummernight Movie: 21 juni 22 - 24u

Film 'Out Of Nothing' van Marcel Wesdorp,  klik hier voor een voorproefje van de film. Reserveren wordt aangeraden ivm het beperkt aantal zitplaatsen; dat kan via info@galeriehelder.nl

 


Presentatie "Tot ergens aan voorbij" : 1 juni 2014

Eric Bolle (schrijver en filosoof) geeft een introductie bij de verschijning van de nieuwe publicatie "Tot ergens aan voorbij" n.a.v. de tentoonstelling Across the Opposite. Lees hier de tekst van zijn interactieve lezing "De hartslag van Empedokles".

 


Art Walk With Me: Zondag 25 mei

Deze keer onder begeleiding van Micky Piller, conservator van het Escher museum. Langs tentoonstellingen in 8 Haagse galeries, met tekst en uitleg van de kunstenaars en galeriehouders. Inclusief lunch en borrel met korte lezing van Micky over M.C. Escher en een nieuwe ontdekking die zij deed over zijn werk. www.artwalkwithme.nlDesignkwartier ook bij Helder: vrijdag 16 t/m zondag 18 mei www.designkwartier.com

 


Lees hier het  openingswoord van Ludo van Halem  bij de expositie 'Across the Opposite' op zaterdag 10 mei.NRC Cultureel Supplement: 8 mei 2014

Wat is er deze week te doen? Across the Opposite: opening zaterdag 10 mei.

 


Art Walk With Me : zondag 27 april 2014

Unieke kunstrondleiding in Den Haag.
Wil je een kijkje achter de schermen van de kunstwereld, praten met galeriehouders en kunstenaars over hun vakmanschap, tentoonstellingen maken en de betekenis van kunst? Art Walk With Me wordt georganiseerd door Bureau Haagse Galeries, een bijzonder samenwerkingsverband tussen de galerieën: Helder, LhGWR, Livingstone, Maurits van de Laar, Nouvelles Images, Ramakers, Van Kranendonk en West.

Tijdens Art Walk With Me bezoek je 8 verschillende tentoonstellingen in Haagse galerieën die gespecialiseerd zijn in hedendaagse beeldende kunst. Je wordt rondgeleid door een prominent figuur uit de kunstwereld. Na afloop vindt een 'Talk' plaats waarin de rondleider vertelt over zijn/haar beroepspraktijk en over actuele ontwikkelingen in de kunstwereld.

 

Zondag 27 april vindt de eerste Art Walk van 2014 plaats, onder leiding van Peter van Beveren, taxateur moderne en hedendaagse kunst. Hij start om 11.00 uur en eindigt rond 16.00 uur met aansluitend de Talk waarin Peter van Beveren vertelt over het veilingwezen, de waarde van kunst, vervalsingen, wat er gebeurt met kunst als het in een faillissement terecht komt en nog meer interessante zaken.. Ook kun je een afbeelding van een kunstwerk uit de eigen collectie, met bijbehorende gegevens, meenemen en door Peter laten taxeren. 

Aanmelden kan via: reserveren@artwalkwithme.nl.
De rondleiding kost € 35,- per persoon, inclusief lunch en borrel na afloop. Kijk voor meer informatie op de website: www.artwalkwithme.nlJegens & Tevens over 'Silent Spaces': 22 mrt 2014

Lees hoe de kunstwerken van beeldhouwer Erik Buijs (Rhenen, 1970) en schilder Yves Beaumont (Oostende, 1970) een interessante dialoog met elkaar aangaan bij: Jegens & Tevens door Nathalie van der Lely  Verslag Hoogtij #35 van Kees Koomen - 6 mrt 2014

Een mooi verslag van Kees Koomen tijdens de voorjaars Hoogtij, de culturele Haagse Rondgang.

 


'Talk and Meet Lars Weller': zondag 9 mrt 2014

Tijdens de expositie Catharsis is er weer een informele gelegenheid om de kunstenaar te ontmoeten. Op zondagmiddag 7 maart kunt u met Lars Weller over zijn werk praten onder genot van muziek, drank en spijs. Van harte welkom 16-19u.

 


Lars Weller: Kunst van de dag, 4 mrt 2014

Lees het stukje van Bertus Pieters over Lars Weller/ The time traveller 

 


Hoogtij op vrijdag 7 mrt 2014

Vrijdag 7 maart is de galerie open tot 23.00 uur. Wij doen dan weer mee aan Hoogtij, de bekende Haagse culturele rondgang. De rondleiding per fiets doet dan ook galerie Helder aan. Lees meer via deze link: Hoogtij #36.

 


Den Haag Centraal over Lars Weller: 21 feb 2014

Lees hier de recensie van de solo tentoonstelling Catharsis van Lars Weller 

 


N.a.v. Tim Breukers' kunstwerk: 9 dec 2013

Lees Kunst van de dag over Tim Breukers' Big Doofy Dices

 


Einde jaar finissage: 15 december 2013

Welkom op de finissage "The Game Is Not Over Yet" zondag 15 december 16.00-18.00 uur met als gast DJ Roet IntheMood.

DJ Roet IntheMood, ook bekend als The Wizard of Sound, draait 100% vintage Vinyl. Hij haalt de oude muziek uit het stof en tovert daarmee een warm avontuur tevoorschijn. Tijdens zijn set worden de grondleggers van de dansmuziek op verrassende wijze aaneengesmeed tot een feestelijke middag!

 


Special event: vrijdag 29 nov  16-18u

Vrijdagmiddag borrel met Alex de Vries (adviseur, curator en schrijver) die Stijn Peeters ondervraagt t.g.v. de expositie The Game Is Not Over Yet.

Op de Facebook pagina van Frey Feriyanto ziet u hiervan enkele video fragmenten .N.a.v. 'The Ideal World': 14 sept 2013

Lees de tekst van Han van Wel over Jakob de Jonge.

 


Speciale finissage: zondag 30 juni 17 - 19u 

Tot besluit van expositie 'Mirror of the Unknown' een speciaal programma:

Han van Wel (blogger en galerist) leest voor en doet overpeinzingen over kunst.

Ingrid Bosman (journalist en tekstschrijver) treedt op als host bij het gesprek met de kunstenaars Leonard van de Ven en Jans Muskee.

Julie Scott (zangeres, vocal coach) presenteert haar nieuwste muziek CD "Thoughts & Sounds", waarin ze fluistert, bezweert en betovert, soms enkel door gitaar begeleid.Galerie Helder op KunstRAI:  15-20 mei 2013

O.a. met Manu Baeyens: DAG DELING OVER HEEN DE SCHIJN VAN VERBLINDING

En Jochem Rotteveel maakte voor galerie Helder een on site kunstwerk op het Stationsplein CS Amsterdam: zie de foto's Zie enkele kritieken over 'Beyond the Horizon' met Frode Bolhuis en Manu Baeyens:

de nieuwe online Mister Motley - 1 april 2013

de kunstblog Blikvangen - 9 april 2013

uit de Haagse kunstwereld Jegens&Tevens - 11 april 2013

en van Sandra Smallenburg op de Cultuurpagina NRC - 18 april 2013

 


Art Walk With Me Den Haag -  april 2013

Op 28 april opent de tweede reeks van de succesvolle kunstroute langs 8 Haagse galeries met hedendaagse kunst. Bezoek voor meer info en reserveringen hier de AWWM website.

 


Leonard van de Ven - kunst van de dag 22 feb 2013 op ARTNET

 


Art Warehouse Rotterdam - 5 t/m 10 feb 2013

'Art at the Warehouse' is het nieuwe kunstenfestival van Rotterdam. In de ruwe omlijsting van de oude fabriekshal Fenixloods 1 op Katendrecht, wordt 5 t/m 10 februari 2013 een kunstbeurs, expositie en multidisciplinair muziek-, performance- en kunstenfestival in een georganiseerd! Galerie Helder is daar te vinden in stand 5. Klik hier voor meer info.

 


Special event LMTYAS - zondag 18 nov 16-18 u

Roland Sohier presenteert zijn mei-bundel "Kunst van de dag" (realisatie: Stern/Den Hartog & de Vries) en deelt deze uit. Tevens een interview met hem door Miranda Timmers (kunsthistorica BA). Verder zijn we zeer verguld met een solo performance in de galerie van de veelzijdig en internationaal cellist Jan Willem Troost (lees meer over hem).

 


Lost Painters over LMTYAS - 31 okt 2012

Lees de heldere blog over 'Let Me Tell You A Story'.

 


'Human Chain' - opening 8 sept 2012

De opening is verricht door dhr. Arnoud Braat, samen met partner Jeanne verzamelaar van het werk van de getoonde kunstenaars. Lees hier zijn persoonlijke openingswoord dat een heel goede indruk geeft van gepassioneerde verzamelaars.

 


'SOUND and PERFORMANCE' during MUSEUMNACHT DEN HAAG,
Saturday 01 September at 8.30 pm

 

* Just a perfect day… and night … and a wonderful world…

A music and voice performance by Julie Scott and Joshua Samson.

 

Julie Scott maakt spannende sprookjesmuziek, soms rauw, soms lieflijk en speels. Zij was de frontvrouw van rockbands als Mizpah en can_of_be, was een van de zangeressen in DASH! en werkt al een aantal jaren samen met de Britse producer Solarstone. Dit jaar komt haar solo CD Thought & Sounds uit, die zij in eigen beheer opnam in Nederland en Zuid Afrika.
www.myspace.com/juliescottsongs
http://www.scottdrost.nl/

 

** Drum and Space !

Performance of sound art with a special rhythm by Matthias König.

 

During an improvised live performance, Matthias König will give a personal insight to where a huge part of his inspiration comes from in his sound-visual artworks. From scratch created electronic music will transform the gallery space into another dimension. The artist will make use of his own sound collection, sampling and combining them with synthesized and other sound sources. Spherical sound-carpets inwrought by strong rhythmic threads.

His music CD Rewire EP is available in the gallery.

 


New Star(s) 2012 - opening 18 augustus

Lees het artikel in DHC in Den Haag Centraal en  http://villalarepubblica.wordpress.com/

 


Rob Verf retrospectief expositie VERSÁTIL. Obras 2000-2012 in Museo Castagnino (Rosario, Argentinië) 8 aug - 15 okt 2012.  Zijn biografie El Momento (ed. augustus 2012) is verkrijgbaar in de galerie.

 


Niek Hendrix juli 2012

In Metropolis M online van 12 juli 2012 staat een interview met Niek Hendrix.

 


Art Walk With Me in The Hague op 24 juni 2012

Zie een verslag van de Art Walk op de Kunstbeeld website.

 


Samir Calixto danst 'On The Surface': zondag 17 juni 16.00 in de galerie.

Zie de video registratie van Peter Reijn hier.

De Braziliaanse danser en choreograaf Samir Calixto heeft voor zijn Winterreise de liederencyclus van Franz Schubert als inspiratiebron genomen. Samir uit in zijn Winterreise thema een sterke verwantschap met On The Surface. Hij treedt in de expositieperiode in de galerie op met een interpretatie van het tentoongestelde werk.

De IJslandse tenor Eyjólfur Eyjólfsson zal Samir Calixto vergezellen met zijn zang en spel op het traditioneel IJslands instrument langspil.

 


MK Award : 06 juni 2012

De MK Award is een nieuwe kunstprijs. De MK Award is bedoeld voor een kunstenaar die los van de waan van de dag, ongeacht leeftijd en medium, consequent werkt aan zijn of haar oeuvre.

Stichting MK Award wil op deze manier het gedachtegoed levend houden van Emmo Grofsmid (1951-2011) en Karmin Kartowikromo (1948-2011), eigenaren van de voormalige MK galerie Rotterdam/Berlin.

 


Art Walk With Me, The Hague - april 2012

Nieuw initiatief Haagse galeries :

Art Walk With Me is een unieke kunstrondleiding, onder begeleiding van prominenten uit de kunstwereld, die vanaf eind april op vijf zondagen plaatsvindt in Den Haag. Acht Haagse galeries met hedendaagse kunst openen hun deuren en bieden de mogelijkheid om op informele wijze kennis te maken met professionele beeldende kunst en de kunstwereld.

De kunstenaars en galeriehouders zijn aanwezig om achtergrondinformatie te geven en vragen te beantwoorden over de tentoonstelling, het galeriewezen en het reilen en zeilen in de wereld van de kunsten. Na afloop kun je deelnemen aan een gezamenlijk diner met alle galeriehouders en kunstenaars.

Info en aanmelding: reserveren@artwalkwithme.nl

 


Publicatie "On The Surface" : 26 mei 2012

Ter gelegenheid van de expositie verschijnt de eerste publicatie van Helder. Deze is in de galerie te verkrijgen voor 3 euro. U kunt ook 5 euro overmaken op ING 4444160 t.a.v. galerie Helder, publicatie On The Surface, dan sturen we deze op naar uw adres.

 


Rutger de Regt genomineerd: 15 sept 2011

Rutger de Regt is een van de drie genomineerden voor de Thonet Mart Stam prijs 2011. Dit is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en consumentenmarkt. De prijs is een initiatief van Thonet en tijdschrift ‘de Architect’ en is dit jaar voor de vijfde maal uitgeschreven.

De Make & Mold stool van Rutger de Regt is een zwartgrijze stoel van gerecycleerd polipropyleen waarvan de vorm en de details ontstaan in een steeds weer anders verlopend productieproces. De stoel maakte deel uit van de "Black Garden Special" en is te bezichtigen bij Galerie Helder.

 


Helder Museumnacht Den Haag - 3 sept 2011

Galerie Helder is open tot middernacht met "Black Garden Special".

Warm welkom. Zie  Museumnacht Den Haag 2011 voor het programma.

 


Bespiegeling op "Fred" - augustus 2011

In de augustus nieuwsbrief van de Stichting Thomas More is op de laatste pagina de column van Anne Roelofsen geïnspireerd op een werk van Lotte van Wulfften Palthe, de kast "Fred", die j.l. juni in galerie Helder is geëxposeerd.

 


Kunstroute "Kunst Verlicht" : 27 - 29 mei 2011

Speciale galeriepresentatie van jonge kunstenaars en vormgevers tijdens deelname aan:

Hoogtij/ Haagse Rondgang, 27 mei 19.00 – 23.00 uur en Anna Paulowna Kunstroute, thema “Kunst Verlicht”.

 

 


Video 'Body & Soul' - 17 februari 2011

Met speciale dank aan Peter Reijn.

 


Performance Wogloide - 17 februari 2011

“De inhoud van mijn performance is de uitgangsgedachte: Helena, twee jaar oud, antwoordt op de vraag wat ze later worden wil: "Ich studiere solange bis ich ein Junge bin!" Mijn performance bestaat uit vrije klankimprovisaties, poëtische klankbeelden en neologismen en eindigt tenslotte in een variatie van Lortzing's opera "Der Waffenschmied", Die Arie der Marie: "Wir armen armen Maedchen sind gar so uebel dran, ich wollt ich waer kein Maedchen, ich wollt', ich waer ein Mann". De onderwerpen van mijn performance zijn: seksualiteit, geslacht, gevangenschap en misvorming.” (Helena Hartmann)

 


12 februari 2011

Niek Pulles 'Patch Up Pull Over' in VOGUE ITALIA: Klik hier voor meer info

 


30 januari 2011

Niek Pulles 'PATCH UP PULL OVER' has won the IFFR Out Of Fashion Competition: Klik hier voor meer info

 


19 november 2010

In Den Haag Centraal van 19 november verscheen het artikel van Egbert van Faassen "De architectuur van Scorpoda en meubels als bij toeval". Om dit te lezen klik hier.

 


06 november 2010

Galerie Helder opent haar deuren met de opening van 'New Star(t)' op 6 november 2010. Met speciale dank aan Felix, Marike, Sandra, Mirthe, Wiesje, Jim, Brian, Erik, René, Bastian, Boudewijn en natuurlijk Xander en Bruno.

 

[ Haal het witte venster weg door te klikken op het kruisje rechtsboven ]

Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309