Galerie Helder

2015 - Anniversary 2010 -2015

 

zaterdag 14 november

'Uit de waan van de dag - 5 jaar galerie Helder'

 RSVP

muziek, boek presentatie, party

 

 

“Galerie Helder, gevestigd in het bruisende Zeeheldenkwartier in Den Haag, begon november 2010 met het credo: professie, missie en passie en het was midden in de wereldwijde crisistijd. De kunstwereld zat in het slop, er werd veel bezuinigd.
 Met volle overgave en intense werkdagen, vol concentratie en liefde voor het vak, is gewerkt aan het nieuwe kunstbedrijf Helder. Binnenkort viert de galerie haar eerste lustrum dan ook met enige trots. Voor die gelegenheid brengt Helder een eigen publicatie uit, met bijdragen van bekende kunstschrijvers en geïllustreerd met werken van de vaste kunstenaars. Maar het voelt nog vers en spannend voor wat er de komende jaren gaat gebeuren. De ambitie is groot om het draagvlak in de kunst te verbreden en nieuwe kunstliefhebbers te binden.”

 

“Met gemiddeld zeven tentoonstellingen per jaar, variërend van solo, duo en groepsverband presenteert galerie Helder haar eigen visie. In de waardevolle kunstwereld gaat het behalve over kunst op zich vooral ook over je verwonderen, plezier beleven en weg raken van de dagelijkse sleur. Een tentoonstelling vraagt om gedegen onderzoek. Verbindingen zoeken, nieuwe betekenis geven en verdieping aanbrengen. Behalve je eigen intuïtie volgen moet je ook je ogen en oren open houden voor wat er buiten gebeurt. De kunstenaars die we laten zien volgen we vaak al een tijd voordat zij in een expositie verschijnen. Het wonderlijke universum van de kunstenaar wordt getoond vanuit dat perspectief van de galerie. Niet zelden ontstaat een persoonlijke band waarin we elkaar en het werk steeds beter leren kennen.”

 

“Galerie Helder betekent openheid, een nieuwe tijd ingaan, en heeft een referentie in de persoonlijke ontwikkeling om steeds dichterbij jezelf te zijn. De kunst van klaarheid. Je zult in het leven niet alles kunnen verklaren, maar het blijft spannend om te ontdekken wat je nog niet wist.”  Lees meer in Vrij van Dogma's.

 

Ter gelegenheid van ons eerste lustrum is de publicatie ‘Uit de waan van de dag’ verschenen. Het is een mooi geïllustreerd boekje met afbeeldingen van werk van kunstenaars van de galerie en met tekstbijdragen van enkele bekende schrijvers uit de kunstwereld, zoals Wim van der Beek, Heske ten Cate, Bertus Pieters, Monique Tolk en Alex de Vries. Deze teksten gaan o.a. over de plaats van Helder en haar kunstenaars in de kunstwereld, haar oprichters en de werkwijze van de galerie. Voor elke geïnteresseerde is in de galerie een exemplaar beschikbaar.

 

Voor deze gelegenheid heeft Eelke van Willegen negen prachtige unieke beeldjes ontworpen en gerealiseerd. De beeldjes uit deze serie ‘Panta Rhei’ (= alles stroomt), alle ongeveer 12x12x12 cm, zijn gegoten in brons. Ieder beeld heeft een eigen afwerking. Klik hier voor meer details.

Future exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309