Galerie Helder

2013 - The Game Is Not Over Yet

 

Duo expositie met Stijn Peeters en Tim Breukers.

Welkom op de finissage "The Game Is Not Over Yet" zondag 15 december 16.00-18.00 uur met als gast DJ Roet IntheMood. 


DJ Roet IntheMood, ook bekend als The Wizard of Sound, draait 100% vintage Vinyl. Hij haalt de oude muziek uit het stof en tovert daarmee een warm avontuur tevoorschijn. Tijdens zijn set worden de grondleggers van de dansmuziek op verrassende wijze aaneengesmeed tot een feestelijke middag!

***

Welkom op de SPECIAL EVENT: vrijdag 29 november 16.00-18.00 uur
*Vrijdagmiddag borrel met gastspreker Alex de Vries (adviseur, curator en schrijver) voor zijn artist talk met Stijn Peeters.

***

Opening zaterdag 26 oktober 2013 om 16:00-18.00uur

door dhr. Ranti Tjan
directeur Sundaymorning@ekwc Den Bosch

 

Is het mogelijk om met de middelen van de kunst grip te krijgen op de complexe wereld waarin we leven?  In diverse grafische technieken, tekenend  en schilderend, zoekt Stijn Peeters  naar verbanden, duiding, troost en hoop.  Vaak zoekt hij de laatste jaren op een directe manier contact met zijn publiek, via internet of projecten in de openbare ruimte, waarbij het opvallend is dat de gebruikte technieken eerder aan de 19e dan aan de 21e eeuw doen denken.

De thematisch geordende werkgroepen bestaan de ene keer uit 36 etsen, de ander keer uit 844 tekeningen, 73 lino-snedes of  tientallen schilderijen. “The World turned upside down”, “Stijn says Hey”, “Heroic  Nudity”, “NL-serie in rood, wit, blauw en oranje” en ”The Dance of Death”, zijn enkele van de titels van deze series.

 

*Er zijn soms prangende vraagstukken van menselijk leed en onrecht die een kunstenaar tot scheppen aanzet. Daarbij blijven steeds vragen opkomen, meer dan er antwoorden zijn. Een andere kunstenaar creëert eerder vanuit het niets, zoals de spelende mens. In deze expositie zoeken beide kunstenaars hun grenzen op.

 

"Tim Breukers is een jonge kunstenaar die al vroeg in zijn artistieke ontwikkeling heeft laten zien een klassiek onderwerp op een eigentijdse wijze te kunnen benaderen en vorm te geven. Zijn beeldende inventiviteit gecombineerd met een uitzonderlijke materiaalbeheersing maken hem tot een veelbelovend talent van de jongste generatie Nederlandse kunstenaars." (F. Villanueva)

 

*Er bestaat een verhaal van een jongen die wegging van de geciviliseerde wereld, uit verlangen naar de natuur met al z’n uitdagende facetten. Hij verkoos de puurheid van het leven boven het materiële bestaan, zonder alle menselijke hypocrisie. Die wilde natuur te kunnen overleven vraagt om totale overgave, maar ook om kennis en vaardigheden.

Ook de inspiratie van de kunstenaar komt uit verschillende overtuigingen of gedrevenheid. De vrijheid en speelsheid van de een contrasteert soms flink met de betrachting van de ander.

***

Aansluitend  18.00 - 20.00 u kun je deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd

gepresenteerd door de chefs van onze keukenbrigade Jimmy en Brian.

Het aantal plaatsen is beperkt. De kosten zijn 10 euro incl. drankjes.

 RSVP    graag reserveren per mail:info@galeriehelder.nl wees welkom

Current exhibitions

After Unseen
23 okt - 13 nov

Future exhibitions

After Unseen
23 okt - 13 nov

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309