Galerie Helder

2012 - Human Chain

 

Het gedicht Human Chain van de Ierse dichter en Nobelprijswinnaar Seamus Heaney eindigt met de woorden:

 

A letting go which will not come again.

Or it will, once. And for all.


Zoals bij meerdere gedichten van Heaney kun je deze regels niet letterlijk interpreteren. Hij is de dichter die over de intiemste en kleinste dingen in heldere, maar soms ook complexe duidingen en zinnen iets volkomen origineels kan schrijven. Zonder nu het werk van de kunstenaars Mirna Limon, Nicole Schulze en Arno Kramer op dezelfde manier te willen duiden is er een ‘verwantschap’.

De drie kunstenaars werken in feite met tegenstellingen in hun werk die de gelaagdheid versterken, de betekenis meerduidig maken en ook in de techniek de precisie en het experiment niet schuwen. Een hoge mate van ‘letting go’ maakt dat er altijd iets onverwachts gebeurt in de tekeningen.

Naast fijnzinnigheid en precisie ‘ontspoort’ een tekening ook dikwijls door grovere toevoegingen of de verstoring van een te evenwichtig en te esthetisch beeld. Maar er is ook altijd een ‘come again’ van die genoemde eigenschappen, maar veelal anders, opnieuw en gevarieerd geïnterpreteerd.

 

Voor de expositie in Galerie Helder in Den Haag hebben de drie kunstenaars besloten om een wand van vloer tot plafond volledig vol te hangen als een tekeningeninstallatie. De tekeningen kunnen zo als een dagboek bekeken worden en in de herhalingen, van vooral de mens als hoofdonderwerp, wordt de rijkdom van de vele varianten nog eens extra onderstreept in een dergelijke presentatie. Het is ook een confrontatie door de hoeveelheid.

Future exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309