Galerie Helder

2011 - Between Memories

Over de herschepping van (on)bestaanbare waarnemingen

 

In een haast lege, witte ruimte komen vooral zwarte en grillige lijnen en vormen tevoorschijn. Hier en daar overlappen kleuren elkaar als contouren in schrille contrasten. Steden, gebouwen en menselijke beweging gereduceerd tot minimale visuele indrukken. Zoals de nabeelden op ons netvlies en in het geheugen, zo tekent Emiel Koortens (KABK) zijn tweedimensionale werken op papier.

 

Nathalie Duivenvoorden (HKU) maakt schemerige tekeningen van haar landschappen, alsof ze tegen het licht in tekent. Zwijgzame bomen staan in een wijde open ruimte met spaarzame kleuren, waar donker overheerst. Sterke schaduwen en verlaten leegten laten een melancholisch gevoel achter.

 

Terwijl daarentegen Roos Baas (Artez-Zwolle) met haar afbeeldingen van mens en dier het raadsel vertelt tussen fantasie en werkelijkheid. Zij schildert haar wereld intuïtief, met gemak. En ze gebruikt herkenbare elementen die zowel humor als zwartgalligheid vertonen.

 

Renate Nederpel (KABK) maakt van overgebleven gebruiksvoorwerpen een verzameling, genaamd ‘Family Foster’. Die voorwerpen voorziet zij, met een teder gebaar van geborgenheid, van een letterlijk warme omslag. Zo ontfermt zij zich over de eenlingen die nu samen een nieuwe bestemming aangaan.

 

De Selfportrait-chair van Ka-Lai Chan (HKU) staat als een beeld in de ruimte. Je zou er iets bruikbaars in kunnen zien. Tegelijk lijkt de sensuele gezwollen vorm in zwart leer het gespannen strakke omhulsel van een jong wezen. En dan wel één die op ontroerende wijze een innerlijke ontwikkeling verhult.

Future exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309