Galerie Helder

2011 - Dinner-events

Tijdens ons Summer Festival (23 juli - 6 augustus) krijgt de kunst extra dimensie door een exclusief dinner-event. Daarin wordt de ervaring van de achtbaan installatie (van het Zwitsers kunstenaarsduo Van der Plas & Albrecht) gecombineerd met een zintuigprikkelend menu. De avontuurlijke kok Sjim Hendrix heeft daarvoor een bijzondere selectie van gerechten met wijnarrangement gecomponeerd. Dat alles wordt opgediend, te midden van de achtbaan, aan tafels die verzorgd zijn door ontwerpers Sajoscha Talirz i.s.m Paul Timmer.

Sjim aan het werk 

Sjim Hendrix heeft de Gerrit Rietveld Academie doorlopen. en de geëngageerde NO Academy en is werkzaam als beeldend kunstenaar, kok, sociaal en theatervormgever en uitvreter. Hendrix is steeds op zoek naar de betekenis van eten, smaak en het dineren. Hij werkt met seizoens-, natuurlijke- & wilde producten. Alle ingrediënten komen rechtstreeks uit Den Haag of omgeving en de bijpassende wijn is van biologische kleine boeren. Sjim Hendrix is de persoon achter de Today’s Special in W139 te Amsterdam. Geschoold bij Dick Soek, al 20 jaar voorloper van de biologische streekkeuken en gelauwerd met een Michelin-ster. Ook heeft Sjim ooit een monumentaal diner voor het Stedelijk Museum Amsterdam verzorgd.

Menu Helder 

Deelname aan het dinner-event is beperkt tot twee avonden en telkens maximaal 12 personen. Hendrix serveert daarvoor een Haags 5 gangen-diner, inclusief wijnarrangement en kleine versnaperingen tussendoor.  De kosten bedragen Euro 65,- per couvert. Van der Plas & Albrecht zijn op beide avonden aanwezig om de rondleiding in de achtbaan te geven.

 

Ons Summer Festival dinner-event is op donderdag 28 en vrijdag 29 juli vanaf 19.00 uur. Aanmelding via e-mail met vermelding van “dinner-event”. Geef daarbij eventueel aan welke avond je voorkeur heeft. Op beide dagen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Doe dit svp zo snel mogelijk maar uiterlijk zondag 24 juli.

Toewijzing gebeurt op volgorde van aanmelding. Alleen bij voldoende reserveringen zullen de avonden doorgang vinden.

We verheugen ons al op deze informele culinaire avonden met kunstenaars,  liefhebbers en lekkerbekken en zien je aanmelding graag tegemoet.

Future exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309