Galerie Helder

Airy Spaces - Henri Wagner

 

Zijn werk is ruw, brutaal en spannend maar tegelijkertijd is het zacht, transparant en kalm van karakter. Het spanningsveld van het gebaar.

 

De abstracte werken van Henri Wagner overstijgen de materie waarvan het werk gemaakt is. Die materie is extreem breed zoals spuitverf, coating, gesso, inkt, mortel, lijm, hout, glas en papier. Dit alles vindt zijn oorsprong in de wereld van graffiti. In het brede spectrum van materialen is hij een schilder die beeldhouwt. Een letterlijk gelaagde compositie kenmerkt het werk zonder dat het bedacht overkomt of er dwangmatig uit ziet. Het beeld is vaak zo vanzelfsprekend dat het je uitnodigt om verder te kijken.

 

De voortdurende, onconventionele manier van beeldopbouw en -afbraak is typerend voor zijn werkwijze. Dat leidt tot een fluïde spel van afstoten en aantrekken. Met gemak componeert Wagner zijn beelden intuïtief tot kalme contrasten in zacht en hard, beweging en stilstand, los en vast. Hij combineert materialen vrijmoedig maar weet toch zo te nuanceren dat je het geheel als sereen ervaart.

 

Waar het beeld eindigt begint de ervaring. Een schouwspel dat nergens toe leidt, wel aangenaam om je daarin als kijker te bevinden. Zoals muziek in de oren alle zintuigen kan prikkelen, zo neemt de complexe eenvoud van zijn werk je mee naar een ervaring die nooit verveelt.

Current exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309