Galerie Helder

Remembrance (online only)

Let Op: deze expositie is alleen ONLINE te zien.


'Remembrance' is een tentoonstelling over herinnering en ervaring met kijken. 

 

René Korten beschildert zijn doeken in verschillende richtingen met stevige vlakken, in lagen over elkaar en in transparante kleuren. Zijn werkproces wordt gekenmerkt door spontane, maar vloeiende en energieke bewegingen. De transparante lagen verf overheersen en bewegen met zijn fluïde eigenschap naar een nieuwe werkelijkheid. 

 

Deze landschappelijk aandoende schilderijen balanceren tussen abstractie en figuratie. Het verkregen ruimtelijke beeld is resultaat van de wedijver in zijn schilderproces, wat Korten zelf het ‘Darwinisme in de verf’ noemt. Daarmee bewijst Korten de verf zijn overlevingskracht.

 

Een schilderij dat klaar is houdt de vitaliteit vast vanwege zijn potentie om verder te vloeien tot andere vormen of om nieuwe afbeeldingen aan te nemen. Er is eigenlijk geen begin en geen eind. Het beeld is zacht van sfeer en tegelijkertijd krachtig van compositie. Door de abstractie laat René Korten veel ruimte voor vrijheid van ideeën en interpretaties. Er zijn geen dogma’s in vorm of wetmatigheid, alles is open voor allerlei observaties. Zijn schilderen is een zoektocht naar verbinding met de buitenwereld.

Future exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309