Galerie Helder

2019 - Through the Looking Glass

 

Driemaal 's avonds en een enkele middag, op 6, 7, 8 en 9 juni te zien in Den Haag, o.a. bij Helder: Through the Looking Glass, een live installatie met performance art, video en muziek, gecomponeerd door Petra Strahovnik voor Ensemble Modelo62.

 

In Galerie Helder wordt op vier opeenvolgende dagen Piece #3 van het programma 'Through the Looking Glass' opgevoerd: "AMAZED by TIME, FROZEN in TIME - Autism Spectrum DisOrder", geschreven voor Justin Christensen en trompet; met video projectie.

 

De voorstellingen zijn gratis toegankelijk en vinden plaats do t/m za van 19:30 - 22:30 u en op zondag van 14:00 - 17:00 uur.

 

'Through the Looking Glass' wordt tegelijkertijd opgevoerd in Galerie Helder, The Grey Space in the Middle, Haagse Kunstkring, Parts Project and Trixie.

Het publiek mag de performances in en uit gaan tijdens elk moment van de voorstelling. Men kan op één plek blijven of besluiten om op dezelfde avond een paar locaties te bezoeken.

Zie voor meer informatie de website van Modelo62 of haal de flyer af bij een van de deelnemende galeries.

 

Hoe gaan we om met psychische klachten? Zijn we in staat om mensen te ondersteunen die mentaal kwetsbaar zijn? Hoe kunnen we beter contact maken met elkaar en met de emoties rond een mentale aandoening? Hoe creëren we een maatschappij die inclusief is zonder buitensluiting van wat 'niet in orde' is?

 

Petra Strahovnik onderzoekt deze vragen in vijf verschillende live installaties. De installaties verbeelden de innerlijke worsteling van mensen met respectievelijk ADHD, autisme spectrum stoornis, angststoornis, bipolaire stoornis en depressie. Door het gebruik van muziek, geluid, performance art, video en elektronica brengt ze jou oog in oog met de innerlijke wereld van een persoon wiens aandoening hem of haar anders maakt dan de rest van de wereld. Ze stelt hiermee de vraag: Kunnen we compassie voelen met zo iemand en ons idee over wat 'in orde' is verbreden?

 

'Trough the looking glass' is onderdeel van DisOrders, een samenwerking tussen Ensemble Modelo62 en Petra. In september 2019 krijgt DisOrders een vervolg in 'A fractured mind', drie werken voor solist en ensemble. In 2020 sluit DisOrders af met de opera 'BalerinaBalerina', over een autistisch meisje.

Current exhibitions

After Unseen
23 okt - 13 nov

Future exhibitions

After Unseen
23 okt - 13 nov

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309