Galerie Helder

2019 - Drawing Online - solo Zaida Oenema

Voor deze eerste Online-Only groepstentoonstelling op Gallery Viewer hebben 24 deelnemende galeries een selectie gemaakt van werk op papier. Bekijk sfeerimpressies van de kunstenaar in zijn atelier, achtergrond en een korte beschrijving van de werken. Alle werken zijn op aanvraag te bezichtigen in de galerie. Helder presenteert een SOLO van Zaida Oenema

 

Het menselijk vermogen wordt uitgedaagd, la condition humaine, heb je even voor me?

Met volle concentratie en uiterste precisie maakt Zaida Oenema (Groningen, 1980) haar tekeningen. Ze gebruikt potlood en pen maar ook scalpel of soldeerbout op papier in ritmische, nauwgezette fysieke handelingen.

Het resultaat levert fascinerende schouwspelen van beweging, licht, structuur, textuur. Je ervaart als het ware het ritme van haar ademhaling. Waarbij je je eigen bloedstroom in de aderen gaat voelen. Even lijkt het dat je in haar intieme werkproces mag zijn en in haar wereld mag verdwijnen. Hou je adem in en creëer een moment van stilte. Wanneer je dan diep ademhaalt, bevind je je in een immense weidsheid. Het klinkt als gefluister van een zacht briesje in een visueel spel van strijklicht.

Omdat wat je hier ziet niet gewoon is, voel je dat het een bepaalde toewijding vereist om hiermee bezig te zijn, een geheimzinnige drang om deze werken te maken. Het antwoord blijft nog even uit. Luister maar naar de wind. Voel je eigen ademtocht. Kijk naar het lichtspel. Beweeg met je lichaam. En ervaar dat je er bent. (F&F)

Future exhibitions

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309