Galerie Helder

2016 - GeSchwitter

 

Een solo expositie van Sander Reijgers


Pas in de fysieke nabijheid tot het werk kun je zien en ervaren hoe intens de verf is en kwetsbaar de textuur, hoe het licht speelt in de tussenruimte. Het uit eindeloze handelingen opgebouwde schilderwerk doet bij de kijker een verrassende belevenis ontstaan van onmetelijke schoonheid en toont tegelijkertijd weerbarstig eigenwijs.

 

Binnen deze solo expositie start per 17 september een nieuwe 'cross-over'. U wordt van harte uitgenodigd voor de vernissage van 'On Spam, Comment Spam #31', een presentatie in woord en beeld door Niels Post, tijdens de expositie 'GeSchwitter’ van Sander Reijgers.

De opening van deze cross-over wordt verricht door Sander Reijgers op zaterdag 17 september om 16.00 u.

 

Onze begin dit jaar gerealiseerde project space biedt ruimte aan kunstuitingen die een eigen relatie aangaan met het reeds geëxposeerde werk. Als het ware een tentoonstelling binnen de tentoonstelling. Deze nieuwe 'cross-over expo' plaatst het werk van Niels Post (1972) in het hart van de bestaande expositie. Daarmee biedt 'On Spam' nieuwe openingen naar de reeds lopende tentoonstelling 'GeSchwitter'.

 

Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties. Zowel buiten op straat als binnen in een tentoonstellingscontext.

 

Voor deze 'cross-over' tentoonstelling maakt Niels een regel tekst, gevonden in zijn spamfilter, die zich om het stockblok heen vouwt. De regel laat zich pas in zijn geheel lezen door rond het blok te lopen. Of, voor wie het niet gezien heeft:

"When first I came across your profile , I was pushed to contact you and see how best we can assist each other on the above mentioned issue."


Niels Post (www.nielspost.com) is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, in tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Naast het produceren van beeldende kunst is Post actief als organisator/curator/artblogger middels www.trendbeheer.com en het Rotterdam VHS Festival.

Current exhibitions

After Unseen
23 okt - 13 nov

Future exhibitions

After Unseen
23 okt - 13 nov

Past exhibitions

2020 - IN & OUT
12 jun - 18 jul
2016 - WINTERMEZZO
12 dec - 11 jan
2015 - Hybrids
6 jun - 5 jul
2013 - New Star(s)
7 sep - 15 sep
2013 - Summer Knows
23 aug - 1 sep
2012 - PR#1 - After
10 mrt - 18 mrt
Tasmanstraat 188 Den Haag | 070-346 6309